کدام سایبان کمپینگ برای شما مناسب است؟ انواع سایبان آفرود و طبیعت گردی

راهنمای خرید سایبان کمپینگ

سایبان‌ یا به اشتباه رایج سایه بان یکی از لوازم پر کاربرد در فعالیت‌های طبیعت گردی است. این محصولات در شکل و اندازه‌های گوناگون برای فعالیت‌های متفاوتی تولید و عرضه می‌شوند. در مقاله حاضر ما انواع سایبان کمپینگ، آفرود و طبیعت گردی را بررسی کرده‌ایم، کاربردهای هریک را به صورت کامل تشریح کرده و معایب و مزایای هرکدام را برشمردیم.
اگر قصد خرید این گروه از محصولات را دارید، این مقاله می‌تواند به شما در انتخاب صحیح سایبان برای فعالیت مورد نظر شما کمک کند.

انواع سایبان طبیعت گردی

موارد استفاده از سایبان کمپینگ

اولین قدم در انتخاب یک سایبان طبیعت گردی مناسب، شناخت موارد مصرف و کاربرد آن می‌باشد. بنابراین قبل از هرچیز ما موارد مصرف این وسیله پرکاربرد طبیعت گردی را بررسی کرده‌ایم و برای شما مثال‌هایی ذکر کردیم.

اگر قصد خرید این گروه از محصولات را دارید، این مقاله می‌تواند به شما در انتخاب صحیح سایبان برای فعالیت مورد نظر شما کمک کند.

موارد استفاده از سایبان کمپینگ

آفرود یکی از زیرمجموعه‌های فعالیت طبیعت گردی است که در آن افراد عموما به صورت گروهی و جمعی با خودرو دو دیفرانسیل به سفر در طبیعت و نواحی بکر می‌پردازند. سایبان آفرود برای این افراد حکم سرپناه در شرایط متفاوتی دارد.
یکی از اصلی ترین تفاوت‌های این نوع از سایبان‌ها با سایر سایبان‌های کمپینگ، تفاوت در اندازه و نحوه استقرار آن‌ها روی زمین است. معمولا سرپناه‌های مخصوص آفرود، ابعاد بزرگتری داشته و طوری طراحی می‌شوند تا به راحتی به خودرو قابل اتصال باشند.

اتصال به خودرو، از یک سو موجب پایداری و ایستایی بیشتر می‌شود، از سوی دیگر دسترسی به لوازم داخل خودرو بدون نیاز به خارج شدن از زیر سرپناه، ویژگی مهمی است که این نوع از سایبان برای آفرود سواران محیا می‌کند.

سایبان و چادر خدماتی کمپینگ

معمولا سایبان‌های آفرود سنگین تر بوده و ابعاد بسته شده آن‌ها بزرگتر است. بعضی از انواع این محصولات، به صورت اتصال به بدنه و آن بادی قرار می‌گیرند. که حمل و حتی برپایی آن‌ها راحت تر از انواع مستقل خواهد بود.

بنابراین اگر قصد تهیه و خرید سایبان آفرود دارید، باید به ابعاد، اندازه و همچنین نحوه برپایی آن توجه ویژه داشته باشید. بعضی از انواع این محصولات نیز خودرو را به صورت کامل پوشش می‌دهند، که ویژگی بسیار کاربردی خصوصا برای سفر به کویر خواهد بود.

سایبان‌های خدماتی و تفریحی

این نوع از سایبان‌ها که به آن سایبان خدماتی نیز گفته می‌شود، عموما برای مجامع بزرگ در طبیعت مانند گردهمایی‌ها، جشنواره‌ها و یا مجموعه‌های خدماتی اکو کمپ مورد استفاده قرار می‌گیرند. این سایبان‌ها معمولا به صورت دائم برپا می‌شوند.

سایبان کمپینگ تیرک دار

فضای بزرگ، مقاومت بالای متریال مورد استفاده و همچنین تیرک‌‌های مستحکم در برابر باد و توفان از ویژگی‌های اصلی این سایبان‌ها است. این محصولات به نام Shelter نیز شناخته می‌شوند. همچنین در مقایسه با سایر انواع سایبان کمپینگ، دارای وزن بیشتر و ابعاد بزرگتری بوده و برپایی آن‌ها دشوارتر است.

سایبان کمپینگ و طبیعت گردی

معروف ترین نوع سرپناه‌های طبیعت گردی، مدل سایبان‌های کمپینگ است. این محصولات برای کمپینگ، طبیعت گردی، پیک نیک و فعالیت‌های روزانه در گروه‌های کوچک و متوسط مورد استفاده قرار می‌گیرند.

راحتی در حمل و نقل، وزن مناسب و همچنین سهولت در برپایی این نوع از سایه‌بان از ویژگی‌های اصلی آن است. بنابراین اگر قصد سفر به صورت کمپ یا طبیعت گردی دارید، و به دنبال سایبان مناسب هستید، شما باید در گروه سایبان‌های کمپینگ اقدام به انتخاب یک محصول متناسب با شرایط خود کنید.

سایه بان کمپ و طبیعت گردی

مواردی که در خرید سایبان کمپینگ باید به آن دقت شود، ظرفیت، نوع استفاده ( آفتاب، باران یا برف و بوران ) و وزن محصول است. بنابراین در ادامه با توضیحات ارائه شده در خصوص انواع سایبان، شما باید با دقت به این موارد بهترین سایبان کمپینگ مورد نیاز خود را انتخاب نمایید.

مشاهده و مقایسه انواع سایبان‌های کمپ وطبیعت گردی و کوهنوردی در فروشگاه اردو۳۶۰

سرپناه انفرادی یا اضطراری ( شلتر )

آخرین نوع از انواع سایبان، سرپناه‌های موقت و اضطراری است. این سرپناه‌ها معمولا در ظرفیت‌های کوچک عرضه شده و ویژگی اصلی آن‌ها امکان برپایی سریع بدون نیاز به تجهیزات خاص در کنار وزن بسیار سبک و قابلیت حمل بالا است.

بعضی از افراد از این سرپناه‌ها برای پوشش دوم روی چادر کوهنوردی خود اقدام می‌کنند. همچنین انواع سایبان کوهنوردی نیز در این دسته و گروه قرار می‌گیرند. این لوازم برای ایجاد سرپناه موقت در برنامه‌های صعود یا پیمایشی مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

همچنین امکان استفاده از شلتر روی ننوی کوهنوردی وجود دارد.

سایبان ننو طبیعت گردی

نکته‌ای که وجود دارد، امکان استفاده از خود چادر به عنوان سایبان کمپینگ خواهد بود، در خرید چادر کوهنوردی بعضی از انواع امکان تبدیل به سایبان فقط با استفاده از تیرک‌ها و پوش دوم را خواهند داشت، بنابر این با یکبار هزینه هر دو محصول در کنار شما خواهد بود.

انواع سایبان کمپینگ از نظر شکل و ساختار

سایبان دوچرخه و اکوکمپ

سایبان‌ها خود از نظر شکل و ساختار، انواع مختلفی دارند. شناخت تفاوت‌های ظاهری و کاربردی این نوع از سایبان‌های کمپینگ، به شما کمک خواهد نمود تا بهتر بتوانید در خصوص انتخاب سایبان مورد نیاز خود تصمیم گیری نمایید.

سایبان‌های پایه دار یا فری استندینگ

این نوع از سرپناه‌ها دارای پایه‌ها سرخود بوده و به صورت مستقل بدون نیاز به اتصال به ستون ( مانند خودرو، درخت و یا هر نوع وسیله دیگر ) قابل برپایی هستند. معمولا در کمپینگ و طبیعت گردی این نوع از سایبان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ایجاد محیط سرپوشیده بزرگ و همچنین ارتفاع مناسب که عموما برابر قد انسان است از جمله ویژگی‌های این نوع سایبان است. نحوه استقرار این محصولات با یکدیگر متفاوت است که در ادامه بررسی شده اند.

سایبان پایه دار کمپ

سایبان‌های ستاره ای

سایبان کمپینگ ستاره‌ای، همانطور که از اسمش پیداست، بعد از برپایی به شکل ستاره قرار می‌گیرند. ویژگی این نوع سایبان، سطح پوشش بسیار بزرگ آن است که می‌تواند افراد زیادی را زیر خود جای دهد.

عموما این نوع شلتر را در سواحل و همچنین در مناطق آفتاب خیز مانند کویر مورد استفاده قرار می‌دهند. علت آن سطح پوشش بزرگ سایه آن است همچنین نوع ساختار آن به گونه‌ای است که با چرخش آفتاب سطح پوشش حفظ شده و فضای سایه به طور نسبتا مناسبی پوشش دهی خواهد شد.

سایبان ستاره‌ ای ساحلی

یکی از علت‌های طراحی ستاره شکل این محصولات، کاهش وزن سایبان است. از این محصول در سفرهای کمپ و طبیعت گردی و همچنین آفرود استفاده می‌شود.

سایبان ساده تیرک دار

این نوع از سایبان‌ها به صورت ساده و دارای تیرک بوده، همانند چادر کمپینگ برپا می‌شوند. در انواع متفاوتی و بنا به ظرفیت خود به صورت دو تیرک، سه تیرک و چهار تیرک عرضه می‌شوند. سایبان کمپینگ تیرک دار، قابل جمع شدن در ابعاد کوچک بوده که حتی در سفرهای بک پکینگ نیز مورد استفاده خواهند بود.

استفاده از این سرپناه‌ها معمولا در گروه‌های کوچک حداکثر تا 4 نفر ممکن است. به دلیل پوشش محدود و اندازه کوچک، ارتفاع آن‌ها نیز کمتر از حد معمول بوده و برای قرار گیری به صورت نشسته زیر سایبان روی صندلی و میز یا زمین مناسب هستند. معمولا این سایبان‌ها برای پوشش مبلمان و صندلی و میز کمپینگ مورد استفاده قرار می‌گیرند.

سایبان طبیعت گردی

سایبان‌های متصل

این نوع از سایبان، برای برپایی نیاز به اتصال به یک نگهدارنده دارند. معمولا این نگهدارنده در سفرهای کمپ و طبیعت گردی، خودرو، درخت و یا اتصال به صخره‌های اطراف توسط ابزار مخصوص خواهد بود.

در انواع آفرودی این محصول، سایبان به صورت دائم به بدنه خودرو متصل می‌شود و امکان استفاده از آن روی خودرو وجود خواهد داشت. حالت جمع شده محصول نیز روی بدنه ماشین آفرود و در محافظ مخصوص خود قرار می‌گیرد.

سایبان آفرودی

دسترسی راحت تر به خودرو، امکان برپایی ساده تر از ویژگی‌های مثبت این سایبان بوده و در نقطه مقابل، سنگین وزنی و حجم بالا از نقاط منفی است. بنابر این عموما افرادی که با خودرو سفر می‌کنند یا برای مقاصد خاص و دائمی از سرپناه استفاده می‌نمایند این نوع سایبان را مورد استفاده قرار خواهند داد.

سایبان کوهنوردی یا تارپ

تارپ یکی دیگر از انواع سایبان کمپینگ است. این نوع سرپناه عموما در برنامه‌های کوهنوردی یا انفرادی مورد استفاده قرار می‌گیرند. تارپ‌ها فاقد میله و تیرک هستند و با اتصال به درخت، زمین و یا استقرار روی عصای کوهنوردی برپا می‌شوند.

تارپ یا سایبان کوهنوردی

استفاده عمومی تارپ‌ها به عنوان سرپناه محافظ از باران یا نور خورشید در برنامه‌های پیمایشی است. وزن فوق العاده کم و حجم کوچک آن موجب می‌شود تا براحتی در داخل کوله پشتی کوهنوردی قابل حمل باشند. معمولا کوهنوردان در خرید لوازم کوهنوردی به تهیه تارپ توجه ویژه‌ای دارند.

در خرید سایبان به چه نکاتی توجه کنیم؟

تهیه لوازم و تجهیزات طبیعت گردی باید بر اساس نیاز کاربر و توجه به قابلیت‌های مورد ارائه محصول باشد. بنابر این نکاتی که در خرید سایبان کمپینگ باید به آن توجه کنید به ترتیب زیر ارائه شده است:

۱- وزن و ابعاد محصول: یکی از مهمترین مسائل در خرید این محصول، وزن قابل قبول برای نوع فعالیت شما است. ما در جدول زیر حدود وزن قابل قبول برای فعالیت‌های کوهنوردی، کمپینگ و طبیعت گردی و آفرود را ذکر کرده ایم:

وزن سایبان طبیعت گردی و کوهنوردی و کمپ
کوهنوردیکمپینگطبیعت گردی سبکآفرود
۲ تا ۳.۵ کیلوگرم۳ تا ۶ کیلوگرم۵ تا ۱۲ کیلوگرم۱۲ تا ۲۰ کیلوگرم

۲- فصل مناسب برای استفاده: از کاربردهای سایبان کمپینگ، محافظت افراد در برابر باران و آب است. توجه به خاصیت ضد آبی این محصولات می‌تواند کمک کننده باشد. همچنین انواع سایبان زمستانه و پاییزه، باید مقاومت مناسبی در برابر باد داشته باشند تا در اثر توفان‌های احتمالی دچار شکستگی و یا واژگونی نشوند.

۳- ظرفیت: چه تعداد افرادی قرار است زیر سایبان کمپینگ شما قرار گیرند؟ این موضوع بیشتر از اینکه به تعداد افراد وابسته باشد، به نوع کاربری مورد انتظار شما برای تعداد افراد بستگی دارد. بنابراین باید به سطح پوشش زیر سایبان دقت داشته باشید.

سایبان و شلتر کمپ برزگ

سایبان‌های دو تا سه نفره سطح پوششی در حدود ۴ الی ۸ متر مربع را در بر می‌گیرند. سایبان‌های ۴ الی ۶ نفره باید سطحی در حدود ۸ تا ۱۲ متر پوشش بدهند، در انواع سایبان‌های مورد استفاده برای محافظ از چادرها یا میز غذاخوری در طبیعت، باید به دنبال سطح پوشش بالای ۱۶ متر باشید.
بنابراین توجه به ابعاد محصول بسیار ضروری و واجب خواهد بود.

۴- ارتفاع سایبان کمپینگ: ارتفاع یکی از ویژگی‌هایی است که عموم افراد بدون توجه به آن اقدام به خرید سایبان کرده و پس از برپایی با عدم تناسب آن با نیاز خود روبرو می‌شوند.
اگر قصد استفاده از سایبان خود به صورت سرپناه دائم برای افراد گروه‌های بزرگ دارید، که در کویر، ساحل یا هر نقطه دیگر از طبیعت امکان رفت و آمد زیر آن وجود داشته باشد، بهتر است انواع قدی سایبان را انتخاب نمایید. در غیر این صورت، ارتفاع ۱.۶ متر برای استفاده روی چادر یا روی مبلمان کمپینگ مورد قبول خواهد بود.

سایه بان دو نفره و کوچک

بهترین سایبان‌های کمپینگ قابل تهیه در ایران

به دلیل استفاده محدود سایبان‌های کمپینگ در ایران، تنوع این محصول چندان زیاد نیست، با این وجود سایبان‌های خوبی در ایران قابل تهیه هستند که آن‌ها را معرفی می‌نماییم.

– سایبان های  ARB: یکی از معروف ترین تولید کنندگان تجهیزات آفرود، کمپانی معروف ARB است. این کمپانی که در میان آفرود سواران شهرت دارد، برترین چادرها و سایبان‌های آفرودی را تولید می‌کند.

انواع سایبان بغل ARB مناسب برای فعالیت‌های آفرود قابل اتصال به انواع خودروها در بازار ایران موجود است.

– سایبان‌های تیرک دار کینگ کمپ: King Camp نیز یکی از برندهای تولید کننده لوازم و تجهیزات کوهنوردی چینی است که سایبان‌های مناسبی برای فعالیت‌های کمپینگ و طبیعت گردی عرضه کرده. محصولات این کمپانی در داخل ایران قابل تهیه هستند.

سایبان‌های استارتنت یا دیلور: شرکت ایرانی دیلور، تولید کننده انواع سایبان در ایران است که با استاندارد و کیفیت قابل رقابت محصولات متنوعی در حوزه سایبان کمپینگ به بازار عرضه کرده است.

انواع سایبان ستاره‌ای این کمپانی برای استفاده در ساحل، کویر و فعالیت‌های طبیعت گردی عرضه می‌شود. همچنین سایبان‌های تیرک دارد، و تارپ دیلور نیز قابل تهیه از بازار ایران است.

سایبان استارتند دیلور

سایبان کمپینگ FIT: یکی دیگر از کمپانی‌های ایرانی تولید کننده سایبان، شرکت FIT Tent بوده که محصولات متنوعی با کیفیت مناسب به بازار عرضه می‌کند. انواع چادر و سایبان‌های این شرکت در بازار قابل تهیه است. سایبان‌های این شرکت در ابعاد مناسب و با کیفیت قابل قبول برای فعالیت طبیعت گردی قابل استفاده هستند.

درصورتی که نیاز به راهنمایی بیشتر دارید، از طریق بخش نظرات همین پست می‌توانید سوالات خود را مطرح کرده و همچنین تجربیات خود را با ما درمیان بگذارید.

ابراهیم موسوی
ارسال دیدگاه